Palics és a filmfesztivál szimbiózisa

2011. március 17.
A Park Palics Kft. képviselői és a palicsi filmfesztivál szervezői együttműködési szerződést írtak alá tegnap. Mint arra Blažo Petrović, a Szabadegyetem igazgatója rámutatott, a filmfesztivál már szinte Palics szimbólumává vált: az egyik a másik nélkül nem tudna fejlődni.

Goran Gabrić, a Park Palics Kft. igazgatója rámutatott: a vállalat nemcsak a beruházásokkal, hanem az idegenforgalmi település menedzselésével is foglalkozik. Az egyik törekvésük az, hogy Palics minél színesebb és sokoldalúbb idegenforgalmi kínálattal rendelkezzen. Így minden fesztivál, kiállítás, művelődési rendezvény nagyon fontos szerepet játszik a fürdőhely életében. Ezért döntöttek úgy, hogy a rendezvény Palics bemutatásában is játsszon jelentős szerepet.

– A Nagyterasz felújításának negyedik szakaszát az idén befejezik, így az reményeink szerint a filmfesztivál idejére a rendezvény palotájává válik – emelte ki Goran Gabrić.

Blažo Perović kiemelte: 18 évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy városi szinten elismerjék, a település és a filmfesztivál csak szimbiózisban tud megmaradni. Az európai filmek fesztiválja ugyanis nem képes fejlődni, ha Palics mint idegenforgalmi látványosság nem fejlődik. Ugyanakkor Palics nem tud olyan sebességgel fejlődni, mint ahogy a fesztivál fejlődik.

– A filmfesztivál Palics szimbólumává vált. Éppen ezért az együttműködési szerződés lendületet ad majd a rendezvénynek és a településnek is – emelte ki Blažo Perović, majd reményét fejezte ki, hogy a Palicsi-tó problémáira is találnak hamarosan megoldást. – Abban reménykedem, hogy a tó szanálása nem tart majd sokáig, hiszen ha ezek a munkálatok elhúzódnak, akkor az nem tesz majd jót a filmfesztiválnak – mondta.

Magyar Szó  

Bejelentkezés

felhasználónév: jelszó:
Regisztráció ›
Jelszó emlékeztető ›

Hírlevél

e-mail cím: feliratkozás
lemondás